Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Χθες το πρωί (Τρίτη 22.9.09) ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, επισκέφθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο της Μυτιλήνης, όπου αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει το μεταβατικό τριμελές Εφετείο Αιγαίου με δεκάδες υποθέσεις στο πινάκιο, για τις οποίες οι περισσότεροι δικηγόροι που συνομίλησε εξέφρασαν την θέση, ότι μάλλον δεν θα προλάβουν να εκδικασθούν. Αναφερόμενος στο πρόβλημα του Εφετείου Αιγαίου, το οποίο χρόνια τώρα ταλαιπωρεί τον νομικό κόσμο αλλά και τους πολίτες του Νομού, ο κ. Σηφουνάκης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα καταδεικνύει περίτρανα την πραγματική ανάγκη να λειτουργήσει στη Μυτιλήνη το Εφετείο. Το σημερινό τριμελές, τον μεταβατικό χαρακτήρα του οποίου θεσμοθέτησαν πριν πολλά οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τις ανάγκες, αλλά πάρα πολλές υποθέσεις,  αρμοδιότητας του πενταμελούς εξακολουθούν να δικάζονται στη Σύρο με ό,τι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία και έξοδα δικηγόρων και διαδίκων. Ο κ. Καραμανλής δύο φορές το 2004 και το 2007, προεκλογικά, απ’ τα μπαλκόνια της Μυτιλήνης εξήγγειλε και επανεξήγγειλε την ίδρυση και τη Λειτουργία του Εφετείου στην πόλη μας. Μάταια όμως αφού η ατολμία της Κυβέρνησης, τα καπετανάτα και οι διαφωνίες των «βαρώνων» δεν επέτρεψαν. Λίγες μέρες πρίν τις εκλογές, κάτω απ το βάρος των χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεων της, η Ν.Δ. επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο και μας παρουσίασαν ένα ΠΔ με το οποίο θεσμοθετείται και πενταμελές μεταβατικό του Εφετείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Έτσι νόμισαν ότι «λύθηκε» το πρόβλημα και χωρίς ντροπή έρχονται να ζητήσουν την εμπιστοσύνη και τη ψήφο του Λεσβιακού Λαού. Για να αντιληφθεί κανείς  την αναξιοπιστία τους, θα αναφέρω μόνο ότι για το μεταβατικό πενταμελές δεν φρόντισαν ούτε να τοποθετήσουν τους επιπλέον Εφέτες, που απαιτούνται στο Εφετείο Αιγαίου, ούτε τους Γραμματείς, ούτε βέβαια προσδιορίστηκε καμία δικάσιμος έστω και για το 2010, απ τις εκατοντάδες που εκκρεμούν. Ας είναι, εδώ που φθάσαμε παραμένει και το θέμα του Εφετείου ένα ακόμη πρόβλημα που κληρονομείται και θα κληθεί να επιλύσει σύντομα το ΠΑΣΟΚ.
Το βράδυ ο κ. Σηφουνάκης επισκέφθηκε τα χωριά Ακράσι, Αμπελικό, Νεοχώρι και Μεγαλοχώρι. Aκολούθως συμμετέχοντας  στο κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ μετέβη στην Αγιάσο, όπου μίλησαν απ το καφενείο της «Παναγίας» και ανέπτυξαν τις θέσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.